15:15

Östansbo IS

Referat: Slätta SK - Östansbo IS

Helgens andra match gick av stapeln uppe i Falun på Kopparvallen där Slätta bjöd in oss till kamp.
Matchen spelades i solensken och värmen var skön att njuta av på sidan, spelarna tyckte det var varmt..
Första halvlek var lite avvaktande från vår sida och Slätta spelade relativt fysiskt och vann de flesta närkamper. halvleken var jämn och initiativet svängde och i målväg så var det Slätta som spräckte nollan efter vunnen närkamp och vi missade lite i kommunikationen, 1-0 till Slätta i halvtidsvilan.
Vi pratade om att höja lite snack och ta den fysiska kampen och tjejerna visade direkt att det var ett annat lag som äntrat planen och tar för sig från start. 1-1 kommer omgående genom Emma B som drar in en boll i det öppna målet efter en passning från Agnes L som öppnar upp hela målet. Vi styr nu matchen helt och kommer i flera fina anfall med bra bollar till de löpande yttrarna och vi skapar chans på chans. 1-2 sitter sedan efter en fin djupledspasssning från Ellen som Tilda förvaltar på bästa sätt med att stänka in den i bortre hörnet och vi fortsätter efter det att äga spelet.. Dock har vi en liten dipp i mitten av andra då vi drar ner bolltempot och Slätta har ett par halvchanser att kvittera men vi manar på från sidan att höja bolltempot och det kommer direkt ett svar från tjejerna som återigen tar över och skapar chanser på chanser och 1-3 kommer på en retur efter avslut av AgnesL som Emma B sätter för sitt andra för dagen.
Slutresultata stannar sedan vid 1-3 och vi tar med oss jobbet som vi gör idag också och att vi kan höja vårt spel efter lite justeringar och att vi spelar ut i andra.

Ny träningsvecka väntar med returmatch mot Slätta hemma på lördag kl 12:00